Rieshoek op Koningsdag

Rieshoek op Koningsdag

Beste lezer,

Nog 7 dagen te gaan, tot de sluiting van de crowdfunding voor de Rieshoek, en wat een fantastisch resultaat tot nu toe! Geweldig hoeveel mensen, ook uit onverwachte hoek, een bedrag hebben gedoneerd ten bate van de gemeenschappelijke aanschaf van de Rieshoek.

Actie Marathon
Om de crowdfunding kracht bij te zetten, hebben we een 24-uurs actie marathon op de ijsbaan georganiseerd. Letterlijk jong en oud heeft zich in het afgelopen weekend ingespannen om de 24 uur van Noordlaren tot een succes te maken. Van de allerkleinsten die mochten aftrappen tijdens de skelterrace, de bootcampers, de dames en heren die onder het licht van de baanverlichting ’s nachts hun rondjes maakten, tot de honden (en hun baasjes) die een uur ‘verplicht’ werden uitgelaten op de ijsbaan. Het evenement werd gesteund door de middenstand in en om Noordlaren, en ontzettend veel mensen sponsorden de inspanningen op de ijsbaan van een buur of familielid, waardoor het weekend zo’n 3.000 euro heeft opgebracht.

Voor ons, als bestuursleden, was het een bijzonder en motiverend weekend. Maar we zijn er nog niet.

Leningen
Om ons bruisende gebouw, en de ruimte er omheen, te kunnen houden, hebben we nog wat hulp nodig. We hopen dat komende week nog meer mensen besluiten om een renteloze lening te verstrekken aan de stichting.
Renteloos, omdat het daarmee gunstiger is dan de leningen die de ondersteunende partijen (provincie Groningen, KNHM Participatie BV en BOEi) bieden, en we de nodige ruimte in de exploitatiebegroting krijgen. En omdat we dan de donatie van de éne Noordlaarder, niet hoeven aan te wenden voor de rente voor de ándere Noordlaarder.

Wat krijgt u ervoor terug?
Het rendement van de lening zit in de levendigheid van Noordlaren. Daarnaast bieden we alle leningverstrekkers, passend bij onze doelstelling, een dag gratis gebruik van een ruimte in de Rieshoek aan, voor een feestje of bijeenkomst.

Uw lening wordt over 5 tot 15 jaar terugbetaald. Met ingang van 2023 wordt ieder jaar 10% uitgeloot voor aflossing, door Notariaat Zuidlaren. U kunt een lening verstrekken van 2.500 euro, of een veelvoud daarvan. Op de site staat meer uitgelegd over de leningen: https://www.crowdfunding-derieshoek.nl/product/obligatie/Donaties
Donaties zijn komende week ook nog van harte welkom! Bij schenking van 100 euro ontvangt u een ‘Rieshoek-mok’, bij 250 euro krijgt u een creatieve workshop met high tea, bij 500 euro verwerft u een plaatsje op de VIP-tribune van de eerstvolgende schaatsmarathon, en bij 1000 euro bieden we een ‘boeiende boottocht’ op het Zuidlaardermeer. Andere bedragen zijn natuurlijk ook van harte welkom.
U kunt het bedrag overmaken met iDeal via https://www.crowdfunding-derieshoek.nl/giften/ of overmaken op IBAN: NL23 RABO 0321 8681 45 t.n.v. Stichting Behoud en Beheer gebouw de Rieshoek te Noordlaren.Jaarlijkse bijeenkomst
Ieder jaar organiseren we een gezellige bijeenkomst over de voortgang, zodat u geïnformeerd en betrokken blijft bij het reilen en zeilen van de stichting en de Rieshoek.Afsluiting crowdfunding
Het wordt een spannende week! De afsluiting organiseren we op vrijdag 27 april in samenwerking met Oranjecomité Noordlaren. Als bijlage van deze mail vindt u het programma van Koningsdag, inclusief het traditionele Koningsontbijt en vanaf 17:00 uur een dorpsborrel met Rad van Fortuin, dansen met DJ Nanz en om 21:00 uur de bekendmaking van de eindstand van de crowdfunding.

Tot ziens in de Rieshoek op Koningsdag!

Vriendelijke groet van Agniete van Everdingen, Berber Keidel, Jan Geert Veldman, Inge Mook, Karin Bouwmeester, Janet Fonk, Manon Ensing, Ditmar Toxopeus, Alie Smith, Maartje Peters

Stichting Behoud en Beheer de Rieshoek Noordlaren

www.derieshoek.nl / www.crowdfunding-derieshoek.nl

* Doorsturen van dit bericht wordt op prijs gesteld.

* Wanneer u wilt overleggen of nog vragen hebt, bel dan gerust met Berber Keidel via 06-41427856 of mail naar rieshoek.noordlaren@gmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *